Fundamentele Kinesiologische Communicatie

Fundamentele Kinesiologische Communicatie

Hier kan je alle info terugvinden over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC), de methode die ik ontwikkeld heb waarmee je het onderliggende van klachten en problemen kan uitpluizen en vaak ook kan aanpakken. Sinds enkele jaren geef ik ook les in ‘hulpverlenen met FKC’. Zo zijn er al vele FKC-hulpverleners afgestudeerd. Je kan zeker bij hen als cliënt terecht.

De FKC-hulpverlener kan al ‘fundamenteel kinesiologisch testend’ weten op welke domeinen jouw problemen zich situeren en die dan, laag per laag, aanpakken. 

Onderaan deze pagina vind je een korte introductiefilm en de gefilmde infoavond waarin ik FKC voorstel. Van het introductiefilmpje is er ook een franstalige versie, gebracht door Veerle Wouters, en een engelstalige, met Vero Simons.

Pink-duim-cirkel

Een FKC-hulpverlener gebruikt een spiertest van de pink-duim-cirkel om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen.

We testen dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel gebruikt je FKC-hulpverlener het spierantwoord in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord.

Graderen

Wij geven een score aan een probleem, een klacht, een product, … Dit graderen is voor ons een vorm van ‘meten’ waardoor wij meer ‘weten’.

Het graderen geeft ons ook een opvolg-instrument tijdens het aanpakken van je problemen en klachten.

Introductie tot FKC

Film d'introduction

Introduction video

Infoavond

Opendeurdag

Jaarlijks in de maand Mei

FKC opendeur-weekend

In 2024 organiseren we onze tweede opendeurdag.

Dit is hét moment om meer te weten te komen over wat FKC nu precies inhoudt. Al je vragen worden beantwoord en je kan tegelijk de FKC-hulpverleners persoonlijk leren kennen.

We reserveren hiervoor het laatste weekend van mei. Individuele FKC-hulpverleners en FKC-centra zetten dan in heel Vlaanderen hun deuren open.

Eind maart komt de concrete info op deze website: welke FKC-hulpverleners deelnemen op welk moment (de meesten openen één of twee dagdelen)

Wie weet tot binnenkort!