Opstellingen en FKC

dubbel zo waardevol

FKC is een heel waardevolle tool om te werken op het onderliggende van klachten en problemen. Maar soms heeft een cliënt iets meer nodig en kan een opstelling heel waardevol zijn.

In een opstelling ‘stel je iets op’ in het wetend veld. Het onderwerp van de opstelling kan gaan over je klacht, een probleem, een situatie, een blokkade, een vraag… De opstelling ‘toont’ wat er speelt en biedt de mogelijkheid om daarin beweging te creëren. Maar ook, de deelnemers kunnen voelen, ervaren,… en dat is vaak waardevoller dan ‘de uitleg krijgen’.

Opstellingen zijn een magische tool om inzicht te krijgen in familie, gezin, werk, gezondheid, vrienden, patronen, …

De combinatie met FKC maakt dat de opstelling nog juister, krachtiger en helender wordt.
Daarnaast beslissen de gidsen mee wat er kan en mag opgesteld worden. Zo komen we op thema’s uit die een shift in het wetend veld veroorzaken.

Daarom dat alle FKC-hulpverleners de mogelijkheid krijgen om hier een extra workshop rond te volgen. In deze workshop leren en oefenen zij in het combineren van opstellingen met FKC. Doordat wij kunnen testen wat er mag en kan opgesteld worden, hoe de opstelling best verder gaat, of deze aanpak voldoende is, … kunnen we nog veel directer naar de kern van het probleem gaan.

Je kan op de individuele info-fiche van de FKC-hulpverleners terugvinden of jouw FKC-er deze workshop ‘opstellingen met FKC’ gevolgd heeft.
Jouw FKC-hulpverlener kan sowieso al testend weten of een opstelling voor jou een meerwaarde zou zijn. Als  jouw FKC-er dat niet zelf aanbiedt, kan die jou daarvoor dan verwijzen.
Een opstelling kan dus zeker gebeuren tijdens een sessie bij je FKC-hulpverlener. Vaak zal er dan met poppetjes gewerkt worden. 

Maar soms is er meer nodig: een ‘live’-opstelling met vaak meerdere deelnemers zodat er meer kan worden getoond, gevoeld, gezegd, ‘bewogen’. Enkele FKC-hulpverleners bieden zo’n grotere opstellingen aan. Je kan hen hier op deze pagina terugvinden.

In the Middle of Difficulty

Lies Opportunity

Albert Einstein

Onze FKC-opstellers

FKC Meets Opstellingen

Christine Maex & Vero Simons

‘Christine Maex? Wie is dat?’

Dat was de reactie van Vero toen zij op het FKC-helpersfeest tegen Kristien Mechelmans zei dat ze groepsopstellingen wou doen en Kristien reageerde dat de gidsen vertelden dat ze dat met twee zouden doen, Vero samen met Christine Maex.

Die avond hebben zij mekaar leren kennen en beslist om samen opstellingen te gaan begeleiden. Zo’n 30 edities verder, met bijna 200 deelnemers, blijkt het inderdaad een ‘Match made in Heaven’

Voor Vero zelf was deelnemen aan opstellingen al langer één van de favoriete manieren om duidelijkheid te krijgen over alle thema’s die in het leven opdoken. Van problemen in haar relatie, met haar zonen, met haar hond, tot de pijn in haar schouders en de onzekerheid over haar toekomst.
Door met Christine samen te werken is haar droom om zelf opstellingen te begeleiden uitgekomen.

Voor Christine was een eerste kennismaking met opstellingen de workshop “Opstellingen met FKC”, een heel bijzondere ervaring. Nadien werd zij helper in deze workshops en bleek elke opstelling telkens weer mind blowing…
En dan kwam opeens die vraag van de gidsen om samen met Vero groepsopstellingen te organiseren, een vraag waarop ze intuïtief “JA” geantwoord heeft. Nu kan ze alleen maar dankbaarheid voelen omdat deze krachtige tool al voor zoveel mensen inzichten heeft gebracht, hun geholpen heeft een volgend stukje van hun levenspuzzel te leggen,… Telkens de magie van het Veld te mogen ervaren is zo’n verrijking voor haar eigen leven.

Dus: wil je eindelijk weten wat je hoofdpijn je vertelt, of je eetpatroon? Of wil je de spanning met je moeder, echtgenoot, kind, collega of huisdier aanpakken?
Of ben je gewoon nieuwsgierig?
Voel je heel erg welkom om de magie te komen ervaren.

Christine & Vero

Deelnemers getuigen:

‘Van inschrijving, aankomst, begin tot en met einde voelde ik me welkom geheten en gedragen door het krachtige team dat Christine en Vero zijn. Het was heel warm om te voelen dat de intentie tot helen doorheen hun ganse verhaal geleefd wordt. FKC en het gebruik van de drum zijn een mooie versterking binnen dit verhaal. Dankbaar dat ik hieraan mocht deelnemen én voor herhaling vatbaar.’ K.

‘‘Vero en Christine hebben er op hun unieke manier voor gezorgd dat er ruimte in mij kon worden vrijgemaakt voor nieuwe inzichten. Ze wisten samen een sfeer van veiligheid en openheid te creëren die mij toelieten om aspecten bij anderen en bij mezelf waar te nemen die aanvankelijk nog vreemd voor mij waren. Hiervoor ben ik zeer dankbaar.’ N

Opstellingen & FKC

Kristin Jansen & Hilde Peeters

Wij, Kristin en Hilde, leerden elkaar kennen in de FKC-familie en werden aangestuurd om samen te werken via opstellingen. Zo kwamen we tot de mooie conclusie: dit is het! Wij kunnen dit samen!

Beiden hebben we al “woelige watertjes” beleefd: als kind in ons basisgezin, in onze relaties, op de werkvloer.
We hebben zelf de heling, bevrijding, inzichten, mildheid, liefde door opstellingen mogen ervaren. Ze geven je inzichten, bevrijding, ruimte, verheldering en een groter bewustzijn. Of je nu representant bent of vraagsteller of gewoon toeschouwer, elke opstelling brengt een ‘cadeau’ voor iedereen.

De ervaringen die je kan opdoen bij opstellingen in combinatie met FKC zijn zo mooi.

Wij nemen jullie graag mee in ons avontuur!

Kristin & Hilde

Privé-opstelling

An Baert

In alle beslotenheid en privacy

Je voelt dat een groepsopstelling niet de meest passende werkvorm is op dit moment, of niet voor het thema dat nu speelt. Anderzijds wil je wel de maximale fysieke beleving zoals bij een opstelling met sprekende representanten, waarbij je hele bewuste en on(der)bewuste systeem in de ervaring wordt ondergedompeld. Dan is een privé opstelling in mijn praktijk, waarbij ik samen met de vraagsteller(s) in de opstelling stap, een mogelijkheid.

Voor jezelf helderheid krijgen

Zicht krijgen op wat er onbewust allemaal speelt en wat jouw positie en aandeel erin is. Inspiratie en zin krijgen om je anders op te stellen en een andere realiteit uit te nodigen.

 • Samen met jou bekijk ik 1-op-1 jouw vraagstuk in de diepte.
 • Wat is de ontstaansgeschiedenis van de knoop die nu vast zit?
 • Welke invloeden en dynamieken spelen erop in?
 • Hoe zit het met je bereidheid om te kiezen voor een pad richting de ontknoping?
 • Welke hefbomen kunnen jouw systeem de oplossing laten inkantelen?

Of samen met de directe betrokkene(n) een knoop ontrafelen

Samen met je partner, ouder.s-kind.eren, zus.sen-broer.s, collega.‘s-baas,…  zicht krijgen op hoe jullie anders naar een situatie kijken en hoe je er samen uit kan komen, of hoe je jezelf gezamenlijk sterker kan neerzetten naar anderen.

 • Samen met jullie bekijk ik het thema dat jullie onvrij met elkaar verbindt.
 • Vanuit welk perspectief ervaart elk van jullie de situatie?
 • Hoe is jullie invoeling met de dynamiek die de spanning heeft laten ontstaan? 
 • Voorvoelen jullie de eerste aanzetten van mogelijke oplossingen?
 • Hoe groot is de bereidheid om elk op de eigen manier de juiste impulsen te voeden zodat oplossingen zich ook effectief kunnen manifesteren?

Wat ik doe

 • Ik ontmoet jou in het proces waar jij nu bent.
 • Ik resoneer mee met jouw wijsheid uit verleden-heden-toekomst.
 • Ik voel helder aan wat speelt.
 • Ik vind wat zich toont normaal.
 • Ik onthul wat nu aan de orde is.
 • Ik benoem de dingen zo, dat je ze kan horen.
 • Ik breng lucht en licht in zwaarte.
 • Ik laat je cellen de oplossing ervaren.
 • Ik gebruik vloerankers of stoelen voor de representanten.
 • Ik stap in de verschillende posities van de opstelling.
 • Als ook jij in een positie stapt, verkennen we samen de onderlinge dynamiek.
 • Zelfs de planten, de poezen, de dieren buiten resoneren met ons mee…

Een afspraak maken om langs te komen

 • Een opstelling duurt één tot anderhalf uur.
 • Als beginuur kan je kiezen voor 10u, 14u of 18u.
 • Mijn tarief is €125/u. Per begonnen half uur breng ik de helft van dat bedrag in rekening.

Wanneer je me mailt op an-baert@telenet.be krijg je enkele datumvoorstellen. Geef in je mail ook even aan of je alleen komt of samen met (een) andere betrokkene(n).

Mijn werkplek is: De Boerderij, Herenthoutsesteenweg 196 in Nijlen.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten! 
Warme groet,

An Baert

FKC Opstellingen met Paarden

Riet Plevoets

Ontdek de magie van opstellingen met paarden,  waar de wijsheid van deze bijzondere dieren samensmelt met waardevolle energetische processen.
 
In het weidse Veld bewegen ze vrij, intuïtief geleid om mensen naar de juiste plek te bewegen. Hun reacties zijn subtiel, maar onmiskenbaar. Als hun ware zelf of als representant leveren ze een unieke bijdrage in elke sessie.
 
Sinds mijn eerste ervaring in 2014 hebben opstellingen mij niet meer losgelaten. Inmiddels heb ik door collega’s de eerzame titel van ‘verslaafd aan opstellingen’ toegewezen gekregen. Mijn persoonlijke benadering omarmt geduld en zorgvuldigheid, waarbij elke stap in het proces wordt gewaardeerd en gerespecteerd.
 
Verrijk jouw reis naar zelfontdekking en groei met de betoverende aanwezigheid van deze prachtige wezens.
Kom en laat je leiden door de zachte kracht van de paarden, en ervaar de kracht van FKC en opstellingen zoals nooit tevoren.
Van harte welkom 
 
Holistic Healthcare