Fundamentele Kinesiologische Communicatie

Kwaliteit

Kristien Mechelmans heeft deze methode ontwikkeld en er een patent op genomen. Niet om er rijk van te worden, maar om de inhoud te beschermen tegen misbruik.

Als je niet op de juiste manier test en handelt, kan je echt fouten maken. Dit laatste wil ze voorkomen door op een strenge manier controle te behouden over het correct toepassen van deze methodiek.

Al enkele lichtingen FKC-hulpverleners hebben hun opleiding voltooid. Zij leerden in deze opleiding alles wat nodig is om zelf op de vier domeinen structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch, oorzakelijk de problemen achter de klachten aan te pakken.

Wie juist kan testen en een probleem in zijn basis weet aan te pakken, kan op een waardevolle manier met FKC werken.

Laat het geen hinder zijn dat zij geen arts zijn. We stellen geen diagnoses met FKC, en dat moet ook niet om je gezondheid te kunnen verbeteren en je zelfherstellend vermogen te ondersteunen. We zoeken het onderliggend probleem en pakken dat aan om je gezondheid te optimaliseren.

Onze aanpakken dienen niet ter vervanging van reguliere geneeskunde, maar zijn aanvullend.

Kwalificatie

Is mijn hulpverlener gekwalificeerd?

Alle FKC-hulpverleners op deze website zijn afgestudeerd en geslaagd op het FKC-examen. Zij volgen daarnaast de nodige bijscholingen over ‘wat is nieuw in FKC’ en supervisiesessies bij Kristien. Zo blijven ze – na het behalen van hun getuigschrift – ook ‘gekwalificeerde’ FKC-hulpverleners.

Ik wens dat jij, als cliënt, kan controleren of jouw hulpverlener nog steeds voldoet aan bovenstaande kwaliteitscriteria. Dat kan je hier checken door hun naam in te geven via de button ‘controleer mijn hulpverleners kwalificatiestatus’. 

Van de FKC-ers die nog ruimte hebben om nieuwe cliënten aan te nemen vind je dan ook een uitgebreide info-fiche terug.  Van de vele FKC-hulpverleners die actief met FKC werken en voldoen aan deze kwaliteitscriteria, die ruim voldoende instroom via de mond- aan mondreclame van hun bestaande cliënteel hebben vind je geen uitgebreide info-fiche, maar enkel hun naam. 

Via ‘vind jouw match’ hieronder kom je ook aan de uitgebreide info van die FKC-hulpverleners die nog cliënten aannemen.

Vind jouw match

ELKE FKC-er kan op ‘alle’ klachten bij ‘iedereen’ testen.

Het is vooral belangrijk dat jij je goed voelt bij jouw FKC-hulpverlener. Laat dat zwaarder doorwegen dan bv. ‘dichtbij’ of ‘de leeftijd’. Toch staat er hier nu wat meer info over elke FKC-er…. want soms zoek jij toch iets speciaals.

FKC-hulpverleners die de opleiding volgden, hebben een gevarieerde achtergrond: kinesist, osteopaat, logopedist, therapeut, counceler, energetisch healer, huismoeder,… Sommigen werken met FKC ‘an sich’, anderen combineren FKC met hun andere opleidingen en tools.
Vele FKC-hulpverleners hebben een speciale interesse of passie in een bepaalde problematiek of een specifieke doelgroep. Velen van hen hebben zelf ook een bewogen parcours achter de rug en zijn dus niet alleen hulpverlener maar ook ervaringsdeskundige.

Er zijn vrouwen en mannen, ouderen en jongeren, ervaren rotten en pas afgestudeerde enthousiastelingen. Daarom vind je in welk jaar de FKC-ers de lessenreeks ‘hulpverlenen met FKC’ voltooid hebben en welke extra verdiepingslessen en workshops zij reeds gevolgd hebben. Iemand die nog maar net afgestudeerd is, kan nog niet veel verdiepingslessen gevolgd hebben. Maar zij hebben deze info ook in hun werkmappen ter beschikking.
Daarnaast beheersen enkelen ook nog vlot genoeg een andere taal.

Vandaar deze uitgebreide zoek-mogelijkheid. Klik even op de gevonden FKC-hulpverlener en je komt op een uitgebreide fiche met meer info.
Onderaan vind je ook nog info over de FKC-centra.

"Er is voor iedereen iemand die jou ziet, hoort en vooral verder helpt."

Hulpverleners

Geslacht

Geslacht

Talen

Taal

Passie voor

Specialisaties

Combineert FKC met

Therapie

FKC Centra

Er zijn al enkele heuse FKC-centra waar of full-time FKC-hulpverleners werken of meerdere FKC-ers werken, waar les gegeven wordt of coachingsessies doorgaan, …

in't Quadraat
Tervanstraat 117B, 3583 Paal
011 19 48 69
info.quadraat@gmail.com

Mijn werkplek... waar ik mijn patiënten zie, supervisiesessies doe, examens afneem....

Maar ook het administratief hoofdkwartier en het leslokaal voor de lessen testen, de terugkommomenten en sommige workshops.

Kristien Mechelmans
Op Handen Gedragen
Hoogstraat 77, 3560 Lummen
0479 76 15 52
karen.ohg@gmail.com

Op mijn praktijk doe ik niet alleen mijn FKC-consulten, maar ook de coachings ter ondersteuning van (toekomstige) FKC-hulpverleners.

In het najaar zal mijn praktijk uitbreiden in een splinternieuw FKC-centrum, waar er verschillende FKC-therapeuten aan het werk zullen zijn en waar ik op termijn een uitbreiding zal voorzien in het geven van lessen, van lezingen rond rouw en verlies en over spirituele stervensbegeleiding.’

Karen Vanbilsen
Zandaka energetisch FKC-centrum
Rozenkranslaan 79, 3600 Genk
089 35 12 32
info@zandaka.be

In onze energetische holistische praktijk zal ‘de mens uit balans’ centraal staan.

Therapeuten en hulpverleners trachten elk met hun eigen inbreng en kennis deze mens terug in balans, in zijn centrum, in zijn energie te krijgen.

Danny Kaes
Natalie Kaes
Pamela Costantini
Liesbeth Valkenborgh

Is mijn hulpverlener gekwalificeerd om met FKC te werken?