Fundamentele Kinesiologische Communicatie
Ria Beulen
ria_beulen

Meer over mij

Ik was al jong zijnde geïnteresseerd in het waarom ik hier rondliep. Ik voelde dikwijls de pijnen van de mensen rondom mij en voelde mij beter als ik hen kon helpen. Een stuk van mijn roeping lag duidelijk in het helpen van mensen. We zijn echter veel meer dan ons lichaam. Ik ontdekte dat je via creatieve processen heel wat over jezelf kan te weten komen. Ik zei mijn carrière als Regentes Plastische Opvoeding vaarwel en begon workshops Intuïtief tekenen, schilderen en kleien te geven.

Mijn opleiding van Plastische Opvoeding in combinatie met de intentie om mensen te helpen zichzelf te vinden was een heel boeiende ervaring.
Ondertussen bleef ik niet stilzitten en volgde verschillende opleidingen (zie lijst op www.tuinvaneden.be) die mij telkens een stukje meer bij mezelf brachten. Ik besefte dat wat voor mezelf werkte, ook voor anderen nuttig kan zijn en hielp zo ook mensen hun psychische, lichamelijke en emotionele kwaaltjes te overwinnen.
Maar telkens had ik het gevoel dat het allemaal nog eenvoudiger, nog dieper kon gaan, tot in de essentie van de totale persoon, “tot in de Ziel “.

Toen kwam Hom-Sham, homeopathie op een sjamanistische manier, van Dr Edward van den Bogaert uit Ukkel, op mijn pad. Daardoor werd het me duidelijk dat alles al in de kosmos aanwezig is . Maar we moeten het kunnen zien, durven hulp vragen en ons ervoor openstellen om het naar ons toe te halen. Ook werd me duidelijk dat alles in ons onderbewustzijn wordt opgeslagen tot in de kleinste details en dat we vooral aan dat onderbewustzijn moeten werken als we bepaalde patronen willen herprogrammeren of verwijderen.

Ik volgde dan de opleiding Psych-K die zich vooral hierop richt en mooie resultaten geeft.
Dan kwam FKC op mijn levensweg. Ik kende Dr. Kristien Mechelmans al een tijdje en had haar serieus zien transformeren. Zij vertelde over haar ontdekkingsreis met kinesiologie en wat zij daarin ontwikkeld had en wat dat kan betekenen.

Ik voelde dat FKC dat was waar ik op gewacht had. “Een Heel worden in samenspraak (= communicatie) met jouw eigen ziel en Gidsen, die zo goed weten wat jij nodig hebt om volledig Heel te worden (tot in het Fundament). En dat via spiertesten (Kinesiologie)“. Dat was het!
Het is eenvoudig, werkt op alle vlakken en gaat zo diep dat ik er nog telkens door geraakt word. Ik ben er nu vier jaar mee bezig en ik ben blij dat ik op die manier hulp mag verlenen aan mensen die nood hebben aan een helpende hand om hun leven weer op de rails te krijgen.